Nükseden Miyelom Tedavisi

Nükseden Miyelom Tedavisi

Miyelom semptomları ve etkileri gelip gitme eğilimindedir. Bu 'tekrarlayan' miyelom, nasıl tedavi edildiği ve nüksettiğinizde nasıl başa çıkılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Miyelom, onu diğer birçok kanserden ayıran, tekrarlayan bir kanserdir. Nüksetme miyelomun aktif olduğu ve vücutta sorunlara neden olduğu ve tedavi edilmesi gerektiği dönemler olduğu anlamına gelir. Tedavi, miyelomu tekrar kontrol altına almayı amaçlar ve bunu bir plato veya remisyon dönemi takip eder.

Remisyona veya platoya ulaştıktan sonra birçok hasta bir süre iyi durumda kalacaktır. Miyelomun tekrar aktif hale gelmesi aylar veya yıllar alabilir. Bununla birlikte, bir tedavi ve plato veya remisyon döneminden sonra bir noktada miyelom tekrar aktif hale gelir ve daha fazla tedavi gerekir. Buna nüks denir.

Bir remisyon veya plato dönemini takiben bir nüksetme, ne yazık ki, bir noktada kaçınılmazdır. Bir nüksün mümkün olduğunca erken tespit edilmesini sağlamak için hastalar düzenli olarak izlenir. Hastalığın seyri sırasında birkaç kez nüksler olabilir.

Nüks için yaygın olarak kullanılan tedaviler

Nükseden miyelom için birçok etkili tedavi seçeneği vardır, burada en sık kullanılanlardan bazıları şunlardır: